Een kwestie van leven

Nicky Gumbel

"Dit boek beschrijft de lesstof uit de Alpha cursus. De hoofdstukken lopen gelijk met de onderwerpen van de cursusavonden, dus fijn om thuis te lezen als voorbereiding of als naslagwerk. Maar ook als je (nog) geen Alpha cursus volgt is dit boek een aanrader als je op zoek bent naar een heel toegankelijke inleiding in het christelijk geloof."  ~Amanda~

Beschrijving

* Heeft het leven zin?
* Komt er nog iets na de dood?
* Als God er is, waar is Hij dan?
* Wat weten we eigenlijk over Jezus?
* En wat kan Hij voor ons betekenen?

Allemaal vragen. En Nicky Gumbel gaat ze niet uit de weg. Hij komt met eerlijke antwoorden, in een taal die iedereen kan begrijpen. Het christelijk geloof 'saai, onwaar en achterhaald'? Integendeel! Het is avontuur. Gumbel wijst de weg naar een authentiek geloof, dat in deze tijd verrassend veel te zeggen heeft.

 
Recensie

Dit boek behandelt de hoofdpunten van het christelijk geloof. De schrijver doet dit in eenvoudige bewoordingen en met heldere voorbeelden. Daardoor is een boek ontstaan dat iedere lezer een goede indruk geeft van het christelijk geloof. Het is dan ook bedoeld als eerste kennismaking. Daarin is de schrijver goed geslaagd. Daarnaast zullen ook christenen met interesse het boek lezen. Ze zullen er veel uit kunnen leren. Daarbij gaat de schrijver de moeilijker onderwerpen niet uit de weg. De inhoud is dan aanleiding tot gesprek met anderen. Ook de vragen aan het eind van het boek nodigen hiertoe uit. Er is hierdoor een eenvoudig en veelomvattend studieboek ontstaan dat vele lezers zal aanspreken, mede vanwege de kleine, cartoonachtige zwart-wittekeningen.

Specificaties:

Auteur: Nicky Gumbel
Uitgever: Gideon, Stichting Uitgeverij

Nederlandstalig, 269 pagina's , 9789060677209 , juli 1996

Prijs: € 13,50