Getuigenissen op televisie

Hieronder vind je een aantal interviews uit Hour of Power, een programma wat iedere zondag wordt uitgezonden op RTL 5 en Family 7. Hierin delen (bekende) Nederlanders hun persoonlijke verhaal over hun ontmoeting met God en hoe dat hun leven veranderde. Laat je inspireren en bemoedigen in je ontdekkingstocht. Je kunt de onderstaande video's ook bekijken in een playlist of bekijk het complete aanbod van Hour of Power video's.

Johan Toet

Johan was een beruchte drugscrimineel. En eigenlijk was dat in zijn omgeving heel normaal. Door het handelen in drugs werd hij al snel multi-miljonair. Hij was verslaafd aan cocaïne en toen hij op een bepaald moment alles om zich heen kapot zag gaan, schreeuwde hij het uit naar God. Hoewel er ogenschijnlijk niets leek te gebeuren, was hij een paar maanden later van het ene op andere moment clean. Hij kwam in de gevangenis terecht en zijn leven begon - ten positieve - drastisch te veranderen. Johan ging op zoek naar de God die deze bijzondere dingen in zijn leven deed en vandaag de dag is hij een enthousiast christen. Een ongelooflijk levensverhaal dat je niet wilt missen!

Meer zien van Johan? Klik hier voor video's van samenkomsten waar Johan bevlogen onderwijs geeft over Gods liefde. Heel inspirerend!

Brenda Toet ( de vrouw van Johan)

Brenda Toet maakte mee wat een mens nog niet in vier mensenlevens meemaakt. Ze raakt de weg kwijt wanneer haar moeder op jonge leeftijd overlijdt en Brenda op dat moment haar moeder het hardst nodig heeft. Ze is boos en vlucht in een schijnwereld van drank, drugs, geld en mannen. Vandaag de dag heeft Brenda samen met haar man Johan Toet een stichting om mensen te onderwijzen en op te bouwen vanuit de Bijbel. Ook willen ze handen en voeten geven aan het uitdelen van de liefde van Jezus door regelmatig naar Brazilië te gaan waar ze de allerarmsten helpen. Meer info over de stichting: oneinhimfoundation.com

Dwight Dissels

Hij wist in The voice of Holland zijn eigen coach Ali B. telkens weer te raken met zijn stem en hij haalde de halve finale. Eigenlijk had hij nooit behoefte om mee te doen met deze competitie totdat hij tot twee keer toe door diverse partijen werd uitgedaagd om 'uit zijn comfortzone te stappen en een platform te bouwen voor God om Zijn wonderen te laten zien.'

Jacob Buter

Hij had maling aan alles en iedereen en drugs werd z'n maatje. Want wanneer hij op dertienjarige leeftijd door een medewerker van het buurthuis -waar hij vrijwilligerswerk doet- wordt uitgenodigd om met hem mee te gaan, verandert Jacobs leven drastisch. Zijn leven krijgt een invulling van seks, drugs en drank. Dan nodigt iemand hem uit om mee naar de kerk te gaan en Alpha cursus te volgen.

Sonja Silva

Sonja Silva heeft een aantal bewogen jaren achter de rug waarin ze fysiek niet in orde was en ziek op de bank lag (ze lijdt aan de ziekte ME). Daarbij verloor ze degene die in haar geloofde en altijd voor haar klaar stond: haar Kaapverdische vader. Ze praat over verlies en loslaten met Jan van den Bosch.

Eric Botteghin

Hij bidt onder de douche, heeft een genereus hart maar is meedogenloos op het voetbalveld. Feyenoordspeler Eric Botteghin won dit jaar de zilveren voetbalschoen voor voetballer van het jaar en samen met zijn team werden ze landskampioen. 'Een geweldig jaar' zoals hij omschrijft: missie geslaagd. Daarnaast hebben Botteghin en zijn vrouw Melina nog een missie, namelijk Jezus bekend maken. Niet alleen door woorden, maar ook door hun daden. Eric: "Ik ben een volgeling van Jezus en dat is mijn levenststijl."

Judith Stoker

Een groot geheim hield Judith gevangen. Toen het geheim aan het licht kwam, mocht er niet over worden gesproken. Ze moest maar weer gewoon ‘normaal’ doen. Stapje voor stapje leert Judith deze traumatische herinneringen in Gods handen te leggen en in deze uitzending vertelde ze openhartig over de lange weg van innerlijke genezing.

Amar Dawood

Amar Dawood (28) werd afgelopen jaar gekozen tot 'Best Young Professional'. De weg hier naartoe was niet altijd gemakkelijk. Als 13-jarige vluchtte hij met zijn ouders uit Irak naar Nederland. Amar: 'Zij hebben me altijd gestimuleerd elke kans te pakken. Dat heb ik gedaan.' Het is duidelijk dat voor deze bevlogen jonge man the sky the limit is. Zijn droom? 'Alles wat God voor me heeft omarmen. Ik geloof dat Hij nog grote plannen met me heeft.'

Dylan

Dylan woog nog maar 55 kilo door drugsverslaving en was zwaar psychotisch toen hij anderhalf jaar geleden onder invloed meeging naar de kerk met een vriendin. Na zes klinieken en 50 therapeuten en psychiaters te hebben gezien in de afgelopen jaren, zou hij nog één ding proberen. Baatte het niet, het zou zeker niet nog meer kunnen schaden. En dan grijpt God in.