Henri Nouwen - Prekenserie over het leven van de geliefde

De in 1996 overleden katholieke priester Henri Nouwen hield in de Crystal Cathedral drie preken over het thema 'Het leven van de geliefde'. Henri Nouwen weet op eenvoudige wijze tot de kern te komen van waar het in ons leven om draait: te weten dat wij Gods geliefde kinderen zijn.

"Deze prekenserie is voor mij heel belangrijk geweest in mijn kennismaking met de liefde van God en voor mijn innerlijke heling. Ik heb de serie, niet overdreven, zeker 10 keer gekeken en kijk hem nog af en toe. Er zitten zulke geweldige levenslessen in.
Deel 1 is het meest toegankelijk voor de 'nieuwkomer'. Hierin gaat  Henri Nouwen uitgebreid en zeer bevlogen in op het thema identiteit. In deze tijd ontlenen we onze identiteit vaak aan wat we doen (bijv beroep), wat we hebben (bijv. bezittingen) en/of wat anderen over ons zeggen. Allen onzekere en vergankelijke zaken. Ik kwam erachter dat ik mijn identiteit altijd had ontleend aan wat anderen over mij zeiden. Dat maakte me heel kwetsbaar. Iemand kon me maken of breken... Ik voelde me gebroken en had een heel zwak zelfbeeld. Maar in deze preek leerde ik mijn identiteit in Christus kennen. Het heeft m'n leven compleet veranderd..." Amanda  

1/3

Duur: 21:13 min

2/3

Duur: 20:54 min

3/3

Duur: 27:48